Kezdőlap

Egy büszke veszprémi polgár

Büszke vagyok érsekünkre, Dr. Márfi Gyulára, aki bátran megvédte Európát és benne hazánkat David Bear teológia-és filozófia professzor demokráciát és vallásszabadságot féltő gondolataival szemben.
„Baer úgy fogalmazott: lehet, hogy a vallásszabadságot korlátozó alaptörvényt csekély bűnnek tartják Magyarországon, de Nyugaton ez nagy bűnnek számít. Hozzáteszi: eddig nem volt példa arra, hogy egy nemzet önként kilépett volna a demokratikus országok közösségéből. Attól fél, hogy Magyarország balkáni állammá válik, és sorsában is a Balkánéval fog osztozni.” (168 óra)

Büszke vagyok Veszprém érsekére, mert nem tévedt a racionális érvelés talajára, hanem zsigerből válaszolt.
Jól érzékelte, a professzor kritikai észrevételei csapdaként leselkedtek az igaz hívőkre és Ő kikerülte mindet.
Levelében hiába írja Mr.Bear, hogy Ő Amerikából úgy látja, Magyarország a jelenlegi vezetéssel inkább kifelé tart az Unióból és nem az integráció felé, megengedve ezzel, hogy mások másképp lássák. Fenomenálisan hárított a mi érsekünk, mert David Bear ezzel azt is elismerte, hogy a hazánkban folyó törvénykezési gyakorlatról lövése sincs, mint ahogy senkinek a világon, aki más véleményt fogalmaz meg, mint a hivatalos kormánypropaganda. Sőt, Európát sem érti.
Büszke vagyok Márfi Gyulára, mert sikerült figyelmen kívül hagynia azt, a látszólag lényeges érvet, hogy a vallásszabadsághoz való jogot a professzor az emberi méltóságból eredezteti és nem az” idő múlásából”. Nagy önfegyelemre utal ez a momentum is!
Büszkeségtől dagad a mellem, ahogy a” rejtőzködő keresztény Európát” megvédi a túladagolt szabadságtól megmérgezett ultraliberális, szabadszerelemben hívő homokosoktól, bolsevikoktól és az extraprofitra éhes tőkétől. Érsekünk tisztánlátása reményt ad a dekadencia utáni időkre. Feltéve, ha megérjük.
Közös büszkeségünk, hogy a Hír TV strassbourgi közvetítésének köszönhetően, láthatta az egész világ, ahogy Mao-Ce-tung hívei és egy pedofil akarta kioktatni az egyetlen európait, Mr.Orbánt, de csúnyán leégtek.
Büszke vagyok Dr. Márfi Gyulára, a katolikus egyház érsekére, mert képes felülemelkedni a papi pedofílián, képes szemet hunyni a kereszténység erőszakos hittérítésén és a karitász jegyében birodalmat építő Vatikán nem-extraprofitján. Igaza van érsekünknek, hogy nem megy bele ilyen alpári összehasonlítgatásokba, mert igaz az, amire emlékezünk, és arra emlékezünk, amire hitünk engedélyt ad.
Büszke vagyok érsekünk hatalmas önmérsékletére, mert nem akarja szentté avatni Orbán Viktort. Egyelőre!
Büszke vagyok Rá, mert széles látókörrel megáldva veszi észre, hogy a kozmopoliták (akik mindenhol ott(hon) vannak, ezért sehol sincsenek otthon) behálózták az egész világot és demokrácia dumájukkal fedik el diktatórikus akaratukat. Látja, ahogy napról napra hódítják meg, igázzák le és kényszerítik hitel felvételére a begyógyszerezett jámbor, jobb sorsra érdemes nemzeteket.
Keresztényi szeretettel hívja fel figyelmünket, hogy különböztessük meg a jó kormányt a rossz kormánytól. Feketén-fehéren leírja számunkra a kritériumokat is, hogy ne vesződjünk a gondolkodással. Nem érti, miért fogalmazódhatnak meg rasszista és antiszemita vádak Orbán Viktor ellen, amikor Brüsszelbe is kiküldött egy „cigány nőt” (halmozottan hátrányos helyzet) és zsidó barátai is vannak. Én sem értem.
Büszke vagyok érsekünkre, mert mérhetetlen nyitottságról tett tanúbizonyságot, amikor követte az Oscar-díj átadási ceremóniát és feltűnt neki, hogy a legnagyobb amerikai színészeket (Hillary Clinton, Charles Gati, George Soros) nem díjazták, ellenben Kertész Imrével, aki néhányak örömére kapott Nobel díjat, hazudozásaiért cserébe. Van olyan terep, ahol le tudjuk győzni amerikát.
Büszkén olvastam érsek úr válaszlevelének utolsó bekezdését is, de bizonyára elfáradtam agyilag, mert nem pontosan értem a hárombetűs IMF birtokokkal mi van, és hogy kerültek a régi fasiszták az újgazdag komcsikkal egy kasztba.
Gondolom, ahogy Pilátus a credóba.

David Bear levele:http://www.evangelikus.hu/panorama/nyilt-level-nyugatrol-a-magyar-egyhazaknak-2013-a-vallasszabadsagot-mi-keresztenyek-nem-igy-ertelmezzuk/

Dr.Márfi Gyula válasza:http://veszpremiersekseg.hu/valaszlevel-david-baer-teologia-es-filozofiaprofesszornak/

Egy büszke veszprémi polgár

Veszprém, 2012. 02. 29.