Kezdőlap

Vélemények

Ide várjuk a véleményeket.

10 hozzászólás (+add yours?)

  1. Molnár Márton
    ápr 10, 2011 @ 10:31:08

    Szerintem nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Válasz

    • Molnár Margit
      máj 01, 2011 @ 13:05:37

      Köszönjük a dicséretet.

      Üdvözlettel: JÉT

      Válasz

  2. Szabó Anikó
    ápr 29, 2011 @ 19:01:45

    Kedves Társaság!

    Szeretném Önöknek megköszönni, hogy alkalmam volt meghallgatni Dr. Czeizel Endre előadását.
    Remélem, még sok ehhez hasonló találkozót sikerül Önöknek létrehozni.
    Munkájukhoz további sok sikert és kitartást kívánok!

    Köszönettel:Szabó Anikó

    Válasz

  3. Szoboszlai Zoltán
    jún 22, 2011 @ 17:16:27

    ” Az öt géniuszhoz ” : Meg kell nézni az egyes tájegységek genetikai térképét .
    Más és más keveréke a különböző emberfajtáknak ( Y kromoszóma haplocsoport).
    Nem feltétlenül a tájegység hatása , hanem a sajátos hagyományok tovább-
    élése az , ami meghatározó lehet .

    Válasz

  4. Lóderer Péter
    okt 04, 2011 @ 12:53:12

    Szebb Napokat Kívánok!

    Sajnos egy kis balszerencse következtében Dr. Papp Lajos egyik cikkével együtt jött el a pénteki Trianon program híre. Felcsillant a szemem. Nem volt bennem kétség, talpig Úriember és bitosan ebben a témában is nagyot fog szólni.

    Nem ismerem Dr. Ormos Máriát, sosem hallottam róla. – Istennek hála ezért!
    Így aztán előítélet nélkül ültem be, mert érdekel a téma.

    Nem szeretnék részletekbe menni és vitatkozni sem. Aki Trianont ebben a magyarázatban elfogadja és mosolyog hozzá az vagy hülye vagy annyit hallotta ezt a sok gyalázatos acsarkodást és uszítást, hogy maga is elhitte.

    Tisztelettel kérem Önöket, amennyiben Magyar embereket szeretnék erősíteni Szűzanya Szent Országában, ilyen horderejű témában körültekintőbben válasszanak előadót!
    Üdvözlettel
    Péter

    Válasz

    • Molnár Margit
      okt 04, 2011 @ 17:57:35

      Kedves Péter!

      Köszönöm hozzászólását és gondolatait.
      Megpróbálunk a jövőben – bármilyen is lesz – Ormos Máriától felkészültebb, jobb előadót hívni városunkba,bár őszintén megvallom Önnek, nem lesz könnyű feladatunk.

      Üdvözlettel:Molnár Margit
      JÉT elnök

      Válasz

  5. Beus
    okt 04, 2011 @ 19:52:47

    Kedves Péter!

    Egy találós kérdés – ki írta? ….”a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”
    Azért, mert valamiról nem tudunk, azért még létezik. A törvény nem-tudása sem mentesít a büntetés alól. Az átlagos műveltség elleni bűn-vétek Ormos Mária nem-ismerése. Lehet enélkül élni, jól élni, de művelt főnek lenni nem. Egy kattintás a wikipédian – segítek. Ormos Mária:
    “1953-tól a Szegedi Tudományegyetem tanársegédje, majd adjunktusa volt, 1957-ben fegyelmi úton eltávolították az intézményből. Ekkor került az Magyar Országos Levéltárhoz, ahol segédmunkásként dolgozott. 1958-tól 1960-ig általános iskolai nevelő volt, majd az Akadémiai Kiadó lexikonszerkesztőségének felelős szerkesztője lett, ahonnan 1963-ban távozott és az Történettudományi Intézetének munkatársaként kezdett dolgozni. Később főmunkatárssá nevezték ki. 1982-ben kezdett el tanítani a Janus Pannonius Tudományegyetemen, 1984-ben annak főállású oktatója lett, egyetemi tanári rangban. Ugyanebben az évben az egyetem rektorává választották, amely posztot 1992-ig viselt. 1996 és 2000 között az egyetem Bölcsészettudományi Karának megbízott dékánja volt. 2000-ben professor emeritává nevezték ki. Tudományos pályafutása során több külföldi egyetemen tett tanulmányutakat (Párizs, Bonn).
    1968-ban védte meg a történettudományok kandidátusi, 1980-ban akadémiai doktori értekezését. Az MTA Történettudományi Bizottságának és a Pécsi Akadémiai Bizottságnak lett tagja. 1987-ben a Magyar Tudományos Akadémia levelező, 1993-ban annak rendes tagjává választották. A párizsi Európai Művészeti és Tudományos Akadémia is felvette tagjai sorába. Az 1990-es években az MTA Doktori Tanácsa tagja.”
    Ön, Péter a tájékozatlanságából adódóan nevetségessé tette magát. Egy művelt fő nem “vagy hülye vagy annyit hallotta ezt a sok gyalázatos acsarkodást és uszítást, hogy maga is elhitte.” , hanem tájékozódik. A művelt főknek pedig a primitívekre reagálva csak elnéző mosoly lehet a válasza. 🙂

    Válasz

    • Lacus
      okt 07, 2013 @ 11:38:23

      Kedves Beus!
      Köszönet, hogy ilyen szépen helyre tette Pétert! (Akinek írását olvasva, lehet, hogy nem fogja Önt megérteni…)
      Ezt az intelligenciát – pontosabban a vélemény kulturált kifejezésének képességét – kellene terjeszteni a politikai közbeszédben is!

      Válasz

      • jozanesz
        okt 07, 2013 @ 14:53:32

        Kedves Lacus!

        Köszönet megtisztelő véleményéért. Próbálunk józan ésszel cselekedni és írni, hűen a nevünkhöz.

        Üdvözlettel: Molnár Margit

  6. Dabis István
    okt 13, 2013 @ 08:11:55

    Tisztelt Tagság!
    Köszönöm, a szervezést, jó volt hallgatni Ferge Zsuzsa professzor asszony előadását.

    Szeretném a véleményüket kérni! Az előadás végén feltettem egy kérdést a Feltétel Nélküli Alapjővedelemről (FNA), erről szeretném kérni a tagság véleményét is.

    Az előadáson felvetődő kérdések aktívan foglalkoztatnak engem is, a választások kapcsán, jó ideje azt gondoltam már az is eredmény ha sikerül a kisebbik rosszat választani. Aztán találkoztam olyan kezdeményezésekkel amelyek valóban gyökeresen mások és bennük van a valódi megoldás lehetősége. Ezeket a jelenlegi politikai “elit” (oldalra való tekintet nélkül) nyilván nem támogatja.
    Az egyik ilyen kezdeményezés az FNA,
    Mivel a gondolat első szülő atyja éppen az az ember, akitől a Társaság neve származtatható, (az alapítás körülményeit nem ismerem, így ha ezt tévesen gondolom, elnézést kérek) úgy érzem fontos lehet az Önök véleménye erről a kezdeményezésről.
    Az aláírás gyűjtés folyik az interneten és papír alapon is, tervbe van veszprémi helyszínen is. Szeretném kérdezni a tagságot, tudnák-e támogatni ezt a kezdeményezést. Részletes információk megtalálhatók az interneten:
    http://alapjovedelem.hu/
    Természetesen amennyiben a tagság igényli szívesen megszervezek egy beszélgetést, amelyben személyesen lehet tájékozódni és beszélgetni a lehetőségekről.

    Üdvözlettel: Dabis István

    Válasz

Hozzászólás