Kezdőlap

Akikre ritkán gondolunk

2010. 11. 05. helyi hírek vehir.hu

Az ismeretlen jó embernek állít emléktáblát a Józan Ész Társaság. Ők azok, akik a józan ész cselekvési lehetőségét megvalósítják.

Soha, vagy csak alig gondolunk azokra, az idézőjel nélküli jó emberekre a mindennapokban, akik láthatatlanul, csendben, nemes természetességgel és még nemesebb egyszerűséggel teszik dolgukat, azt, ami hasznot, szépséget és értelmet tud becsempészni önzetlen módon mások életébe. A szervezők szeretnék, ha évente egyszer egy hasonlóan szerény márványlap előtt országszerte minél több közösség emlékezne meg némán és fölös pátosz nélkül azokról, gondolna néhány percre azokra, akik mitsem törődnek az ilyesfajta ünnepléssel és megemlékezésekkel, mert a jót választva jóvá váltak, de legalábbis jobbá – másokért.

Ők azok a jó emberek, akik a gyakorlatban a józan ész cselekvési lehetőségét és szabadságát megvalósítják, túl az éppen aktuális morális és egyéb eszmerendszereken. A rájuk emlékező csendes táblaavatást november 5-én, pénteken 16 órakor tartják a Jókai Mór utca 23. számú épület falánál. Ezt követően 17 órától Heller Ágnes tart előadást A jó választása, vagy választható-e a jó? címmel a Lovassy László Gimnáziumban.

A Józan Ész Társaság, megvalósítva Heller Ágnes filozófus ötletét, önerőből, közadakozásból és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának anyagi támogatásával valósította meg ezt az emléktáblát.

http://nol.hu/belfold/az_ismeretlen_jo_ember_emlektablaja

http://vehir.hu/talalatok/ismeretlen%20j%C3%B3%20ember/1.html