Kezdőlap

III. VV-séta

Mielőtt elindultak a III. VV-séta résztvevői az alábbi beszéd hangzott el:

Tisztelt Polgárok!
Az ENSZ közgyűlése május 3-át a Nemzetközi sajtószabadság napjává nyilvánította annak érdekében, hogy emlékeztesse a kormányzatokat a szabad sajtó fontosságára, a szabad véleménynyilvánítás jogának tiszteletére és betartására.
A Józan Ész Társaság 2011-től ezen a napon rendezi meg a „Veszprémi Völgyhíd-sétát” és minden év május 3-án csendes demonstráción hívjuk fel a mindenkori kormány figyelmét az alapvető emberi jogok betartására és arra, hogy a jogállamiság, a hatalommegosztás elve a demokratikus működés lényege.

Egy demokratikus köztársaság polgára számára a sajtó szabadsága az egyik legfontosabb szabadságjog.Ez teszi lehetővé a közügyek vitatását a modern politikai közösségekben, a hatalmi igények és a hatalomgyakorlás megítélését minden egyes állampolgár részvételének a lehetőségével.

A Freedom House jogvédő szervezet változatlanul a részben szabad kategóriába sorolta be a magyar sajtó állapotát a médiaszabadság globális helyzetét felmérő, 2012-re vonatkozó jelentésében. A FH tavaly, a 2011-es adatai alapján minősítette le a magyar sajtóviszonyokat a szabadból a részben szabad csoportba. Magyarország a jelentés szerint a világranglista 74. helyén áll,
és a tavalyi jelentésben szintén 36 pontot kapott,vagyis a feltételek változatlanok maradtak 2011-hez képest, „noha folyamatosan fennálltak az aggodalmak a széleskörű jogalkotási és szabályozási változások miatt, amelyek szigorították a média kormányzati ellenőrzését”- az FH szerint

Azt ma is elmondhatjuk,mivel tényleges cenzúra nincs,ezért a sajtó Magyarországon formálisan szabad, vagyis részben szabad.

Viszont kísért, újra kísért a kommunizmus. Épül a népi demokratikus Magyarország.Szemünket É-Korea felé vetjük.

Az Orbán rendszer fokozatosan kiirtotta az Alaptörvényből a fékek és ellensúlyok rendszerét,ami nem azt jelenti,hogy diktatúra van és megszűnt a jogállam hazánkban,hanem azt,hogy a hatalom jobban teljesít.
A mi vezérünk csak annak a törvénynek engedelmeskedik,amelyet maga alkot.

A Klub rádiónak is sikerült 3 év alatt elnyernie az ingyenes frekvenciát és még az ATV is működik.
A közszolgálati és párt médiumok valamint a helyi sajtó munkáját a Kádár Jánosnak tulajdonított híres mondás jellemzi: amiről nem beszélünk, az nincs!
Így nem tudjuk,hogy a Kossuth utca Veszprémben mikor és mennyiből újul meg vagy hogyan lett H.Tamás befolyásos helyi jobboldali képviselőből gyilkosságra felbujtó személy.
A pártpropaganda sajtójában műinterjúk készülnek és kommunikációs panelekkel fedik el a szakmai alkalmatlanságot. A látszat minden esetben győzedelmeskedik a tényleges történések felett. Az ország egyik felének más a valóság,mint a másiknak.
Már 3 éve álmodik a fülünk,mert a hatalom jobban teljesít.

A jelenlegi kurzust bírálókkal szemben szellemi honvédők cöffögnek a kormány mellett/mögött Fideszes és ki tudja, milyen pénzekből. A hatalom jobban teljesít.

A nemzeti nagydohány és kisdohány lenyúlók rendszere eredeti tőke- és vagyon átcsoportosítást hajt végre a lakájok és a klientúra megjutalmazásával.
A hatalom jobban teljesít.

Hogy a közös adóforintjainkat hova költi a kormány,ahhoz semmi közünk,mert a hatalom jobban teljesít.

Az 1 millió munkahelyből 500 ezer már meg is valósult,igaz nem Magyarországon,hanem az Uniós és egyéb országokban.
A hatalom jobban teljesít.

A devizahiteleseket kimenekítették a préri közepére egyen nyári-konyhákba és 4 millió ember,köztük gyerekek élnek szegénységben,mert pártunknak és kormányunknak nincs szociálpolitikája. De nem is kell,mert a hatalom jobban teljesít.

Igaz,még nem egészen jól, mert többet kellene imádkoznunk és dolgoznunk!

Rossz hírünk is van,mert a tavalyi útvonalat nem csökkentettük 10%-al.

Mezriczky Bea elszavalta Erdős Virág: Van egy ország c. versét
http://www.torokbalintiujsag.hu/publicisztikak/6384-van-egy-orszag

Majd a séta résztvevői elindultak és a Viadukt pihenőjénél megálltak, és az elengedett lufikkal megemlékeztek azokról az újságírókról,akik az életüket vesztették vagy börtönbe kerültek munkavégzés közben.

Lejegyezte: Szofi

III. VV-séta7III. VV-séta6III. VV-séta2III. VV-séta1III. VV-sétaIII. VV-séta4III. VV-séta5III. VV-séta3III. VV-séta1